Novice

Zaplesali smo za varnost otrok v cestnem prometu

Zaplesali smo za varnost otrok v cestnem prometu

V sredo, 22. oktobra 2014, je ob 16.00 uri mimoidoče na Stritarjevi ulici v Ljubljani presenetil pisan in radoživ prizor. Otroci plesalci ter Goodyearova ambasadorja varnosti Alenka Godec in Žiga Ademovič so ob prvem mednarodnem Goodyearovem dnevu varnosti v cestnem prometu s plesom presenečenja ob taktih himne Prometna glasno in veselo vsej Sloveniji povedali, kako pomembna je zanje varnost v cestnem prometu.


Kot se za ambasadorja varnosti spodobi, se nam je pri akciji pridružil tudi naš prvi junior ambasador varnosti Žiga Ademovič iz OŠ Janka Padežnika Maribor, ki nam je hitel zaupati, kako odgovorna je njegova naloga in kako lahko znotraj svojega lokalnega okolja aktivno pripomore k bolj odgovornemu in varnemu ravnanju vseh udeležencev v prometu. Tudi sam flash mob je skozi ples sporočal enako: otroci so na cesti nepredvidljivi in zato toliko bolj ranljivi, zato je odgovornost nas vseh ostalih udeležencev v prometu še toliko bolj pomembna. V sporočilu plesnega flash moba jih je na povečevanje varnosti z nošenjem odsevnih brezrokavnikov opozoril Žiga, v Goodyearu pa smo tako njih kot mimoidoče nagradili prav z njimi – odsevnimi brezrokavniki, ki močno pripomorejo k vidljivosti otrok na cesti.


Kako smo plesali in koliko začudenih pogledov smo pri tem pritegnili, si poglejte v posnetku, še pred tem pa sprejmite sporočilo otrok in Goodyearovega dneva varnosti v cestnem prometu: varnost otrok v prometu je vedno na prvem mestu!

 

 

Poglejte si tudi izjave predstavnikov osnovnih šol, ki so spregovorili o projektu Za varnost otrok, s katerim Goodyear že 6 let v Sloveniji aktivno deluje na področju zagotavljanja varnosti otrok v cestnem prometu.

 


Vam je žal, da niste bili z nami? Nič zato, naslednje leto se nam lahko pridružite!

Arhiv sporočil