Sporočila

Prvi Goodyear junior ambasador varnosti je Žiga Ademovič iz Maribora

Goodyear Sava Dunlop Tires z natečajem Z roko v roki za večjo prometno varnost otrok
Na zaključni prireditvi 26 osnovnim šolam predali donacije v višini po 2.000 evrov

 

LJUBLJANA, 11. junij 2014 – Z današnjo zabavno prireditvijo, ki jo je gostila OŠ Zadobrova v Ljubljani, se je zaključil natečaj Z roko v roki za varnost otrok, ki ga pripravlja družba Goodyear Dunlop Sava Tires ob podpori Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP). Na dogodku je 26 slovenskih osnovnih šol, izbranih na podlagi najboljših strategij za izboljšanje prometne varnosti v svoji okolici, prejelo donacije v višini po 2.000 evrov, razglasili pa so tudi prvega Goodyear ambasadorja varnosti, kar je postal prikupni Žiga Ademović iz OŠ Janka Padežnika v Mariboru. Napisal je najboljše novo besedilo sicer že obstoječe prometne himne Prometna.


Dogodek je otvorila vedno energična Goodyear ambasadorka varnosti Alenka Godec, ki je skupaj s petošolci OŠ Zadobrova zapela himno Prometna s starim besedilom, ki so ga pred dvema letoma spisali prav učenci OŠ Zadobrova. Udeležence, ki so na prireditev prispeli iz vse Slovenije, je nato nagovorila Irena Kocjan, direktorica marketinga v družbi Goodyear Dunlop Sava Tires, ki je dejala, da projekt Za varnost otrok sicer poteka že več let, "smo se pa letos prvič neposredno povezali s šolami, ki so v okviru natečaja pripravile prometne strategije za izboljšanje prometne varnosti v svoji okolici, ter k sodelovanju pritegnili tudi otroke. V prvi fazi smo jim zastavili literarni izziv, v drugi fazi pa iskali novo besedilo himne Prometna. Odziva smo bili izjemno veseli, saj nam je pokazal, da prometna varnost ter naš trud na tem področju veliko pomenita tudi šolam, učiteljem in otrokom." Družba Goodyear Dunlop Sava Tires je za projekt Za varnost otrok oblikovala poseben sklad, v katerega je bilo ob vsakem nakupu štirih visokozmogljivih letnih pnevmatik Goodyear namenjenih 10 evrov. "Zato iskrena hvala tudi vsem kupcem naših pnevmatik, saj so tako tudi oni prispevali k večji prometni varnosti za otroke slovenskih šol," je dodala Irena Kocjan.

 

Preden je svoja besedila za himno Prometna predstavilo pet finalistov, je prisotne pozdravil tudi Igor Velov, v.d. direktorja Agencije RS za varnost prometa, ko se je v dogajanje vključil še raper Zlatko, pa se je pravi hec šele začel. "Prebral sem vseh 26 besedil in sem bil vesel, da nisem v komisiji, saj je imela ta težko delo izbrati pet najboljših. Res, mulčki so pokazali veliko kreativnosti," je dejal Zlatko, nato pa besedo prepustil mladim tekstopiscem. V finale so se uvrstili Žiga Ademović (OŠ Janka Padežnika Maribor), Eva Krek (OŠ Poljane), Ines Metelko (OŠ Krmelj), Gloria Kraker (OŠ Radlje ob Dravi) in Ana Marija Mlakar (OŠ Ljubečna) ter suvereno in brez trohice vidne treme recitirali svoja besedila, le Zlatkovim predlogom, naj jih raje odrepajo, so se sramežljivo izognili, zato je za mikrofon poprijel kar sam in navdušil s svojo pesmijo Ena na ena. Ob razglasitvi zmagovalca, Žige Ademovića, ki je bil prisrčno zmeden in vidno presenečen, mu je Alenka Godec predala svojo značko Goodyear ambasadorjev varnosti in ga opozorila, da je to odgovorna naloga, Žiga pa ji je obljubil, da jo bo vzel nadvse resno, za zaključek pa sta Alenka in Zlatko še enkrat zapela himno Prometna 2014 z novim besedilom mladega avtorja Žige Ademovića.


Seznam osnovnih šol, prejemnic donacije:
OŠ ANTONA TOMAŽA LINHARTA RADOVLJICA

OŠ BREŽICE

OŠ CERKNO

OŠ DOBOVA

OŠ DOLENJSKE TOPLICE

OŠ DRAGOTINA KETTEJA NOVO MESTO

OŠ FRANA KRANJCA CELJE

OŠ FRANA METELKA ŠKOCJAN

OŠ JANKA PADEŽNIKA MARIBOR

OŠ KOMENDA MOSTE

OŠ KRMELJ

OŠ LJUBEČNA

OŠ MISLINJA

OŠ MOKRONOG

OŠ PODGORA KUTEŽEVO

OŠ POLJANE

OŠ RADLJE OB DRAVI

OŠ ROJE

OŠ SEČOVLJE

OŠ SPODNJA IDRIJA

OŠ STANETA ŽAGARJA KRANJ

OŠ TREBNJE

OŠ TRŽIČ

OŠ ZADOBROVA

OŠ ŽIROVNICA

WALDORFSKA ŠOLA LJUBLJANA
______________________________________________________________________________

Več informacij:
Romana Stare

Marketing manager

T: +386 (0)4207 7025

...

 

O Goodyear Dunlop Sava Tires

Goodyear Dunlop Sava Tires, d.o.o. je eden vodilnih proizvajalcev pnevmatik v jugovzhodni Evropi z 90 leti izkušenj v gumarski industriji. Družba je od leta 2004 v stoodstotni lasti Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Danes je v Goodyear Dunlop Sava Tires zaposlenih več kot 1.400 sodelavcev. Goodyear Dunlop Sava Tires proizvaja oziroma trži pnevmatike za osebna, poltovorna in tovorna vozila, pnevmatike za kmetijske, industrijske in gradbene stroje, motopnevmatike in avtozračnice. Prodajni splet sestavljajo pnevmatike petih blagovnih znamk: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda in Debica. Naše pnevmatike prinašajo varnost in udobje voznikom na cestah po vsem svetu, saj več kot 90 odstotkov pnevmatik prodamo v evropske in druge države prek prodajne mreže koncerna Goodyear. Za več informacij o naših pnevmatikah obiščite spletne strani www.goodyear.si, www.dunlop.si, www.fulda.si, www.sava-tires.com.


O korporaciji Goodyear
Goodyear je eden izmed največjih proizvajalcev pnevmatik na svetu. Zaposluje približno 69 tisoč ljudi. Izdelke proizvaja v 52 obratih, ki so v 22 državah po svetu. V njegovih dveh centrih za inovacije v Akronu v Ohiu in v Colmar-Bergu v Luksemburgu si prizadevajo za razvoj najnaprednejših izdelkov in storitev, ki postavljajo standarde glede tehnologij in zmogljivosti v industriji. Za več informacij o korporaciji Goodyear in njenih izdelkih obiščite spletno stran www.goodyear.com.

Arhiv sporočil